Numărul deceselor cauzate de țigările electronice, în creștere

w tigara electronica

w-tigara-electronica Numărul deceselor cauzate de țigările electronice, în creștereNumărul deceselor în urma unei misterioase afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită “vaping”) a ajuns la 42 de victime în Statele Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date din 49 din cele 50 de state americane, a precizat că în prezent au fost identificate 2.172 de cazuri de îmbolnăviri pe teritoriul SUA. Numărul îmbolnăvirilor a crescut cu aproape 100 decât în urmă cu o săptămână.

Cele 42 de decese au fost confirmate în 24 de state, media de vârstă a pacienţilor decedaţi fiind de 52 de ani. Potrivit CDC, vârsta medie a celor afectaţi de această boală este de 24 de ani. 79% dintre persoanele care s-au îmbolnăvit au sub 35 de ani.

CDC a anunţat că a descoperit acetat de vitamina E în toate probele de fluide colectate din plămânii a 29 de pacienţi din 10 state americane.

„Este pentru prima dată când detectăm un produs chimic care reprezintă un motiv de îngrijorare din probele biologice de la pacienţii cu aceste leziuni pulmonare”, a anunţat CDC într-un comunicat.

Lasă un răspuns