20 noiembrie- Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului

Drepturile COPILULUI 1 770x570

Drepturile-COPILULUI-1-770x570 20 noiembrie- Ziua Internaţională a Drepturilor CopiluluiDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt sărbătoreşte şi anul acesta Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, celebrată anual pe 20 noiembrie.

Astfel că, reprezentanţii instituţiei vor organiza o întâlnire tematică, în cadrul căreia copiilor le vor fi prezentate drepturi, modalităţile de respectare a acestora, dar şi unde se pot adresa aceştia în cazul în care le sunt încălcate drepturile.

„În urmă cu 29 de ani Organizația Națiunilor Unite a adoptat Convenția cu privire la Drepturile Copilului, conform căreia fiecare copil are dreptul la o dezvoltare normală din toate punctele de vedere (material, moral și spiritual n.r.). Trebuie să fim uniți pentru copii, să-i ascultăm și să le apărăm drepturile! Trebuie să punem accent pe educația lor, pentru că un copil educat este un om de succes!”, spun reprezentanţii direcţiei.

Pentru a marca Ziua drepturilor copilului, instituţia desfăşoară miercuri, cu începere de la ora 14:00, la Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Slatina, din strada Plevnei, numărul 6, o întâlnire tematică unde le vor fi prezentate celor mici drepturile, modalităţile de respectare a lor, dar şi unde se pot adresa atunci când acestea le sunt încălcate.

Lasă un răspuns