OLT: Orașe câștigate de PNL și pierdute de PSD

Vot presedinte

Vot_presedinte OLT: Orașe câștigate de PNL și pierdute de PSDAlegerile prezidențiale din acest an au adus surprize în principalele orașe din județ.

Cei doi candidați de la PNL, respectiv PSD au fost votați de peste jumătate dintre oltenii cu drept de vot. Dacă la Slatina s-a impus candidatul PNL, Klaus Iohannis cu mai bine de 2.500 de voturi, la Caracal a câștigat Viorica Dăncilă de la PSD cu 245 de voturi în plus. Nici la Balș nu au mai reușit social democrații olteni să-și impună candidatul. Au pierdut cu peste 470 de voturi. În schimb la Piatra Olt, Viorica Dăncilă a câștigat alegerile cu peste 300 de voturi.   

La Corabia și Drăgănești Olt  cu peste 50% din voturi a fost aleasă Viorica Dăncilă, în timp ce la Potcoava 60% din cei care au mers la urne tot pe candidatul PSD au votat. Locuitorii orașului Scornicești au ales să trimită la Cotroceni pentru încă un mandat pe Klaus Iohannis cu un procentaj de peste 54%. 

La Olt PSD a câștigat și în turul II Viorica Dancilă. Aceasta a obținut 54,94% cu 106.312 voturi în timp ce Klaus Iohannis a obținut 45,06 % cu 87.210 voturi liber exprimate.

Lasă un răspuns