Liberalii cer demisia lui Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina

trei pnl frunteeeeeeeee

trei_pnl_frunteeeeeeeee Liberalii cer demisia lui Cătălin Rotea, managerul SJU SlatinaLiberalii cer demisia managerului SJU Slatina, Cătălin Rotea, dar și a managerului Spitalului de la Schitu, Cristian Brătoi după ce mai multor pacienți le-a fost îngrădit dreptul la vot, după spusele acestora.

Între timp la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se desfăşoară o anchetă internă, însă şi poliţia face propriile cercetări, după ce, duminică-seara, peste 100 de pacienţi au fost nevoiţi să vină în secţia de votare în haine de spital.
Situaţie revoltătoare la cele două secţii de votare de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Slatina, care au arondat şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

 Deşi 130 de pacienţi au făcut cereri pentru urna mobilă, „cineva“ a uitat să le depună în termenul legal, respectiv până sâmbătă, 23 noiembrie 2019, la ora 20,00, la secţiile de votare la care este arondat spitalul. Pentru că situaţia s-ar fi descoperit de-abia duminică după-amiază, pacienţii au fost aduşi la secţii, duminică-seara, târziu, în haine de spital, cu branulele la mâini, cu maşinile spitalului.

‘Managerul Cătălin Rotea ar fi trebuit să se asigure că este o urnă mobilă la spital. Să scoți oameni cu cârje, cu branule, cu bandaje, la vot, mi se pare absolute inacceptabil.Putea să se întmple ceva. Sunt oameni bolnavi, oameni sub tratament. Putea să se întâmple orice. Oamenii au venit de la spital la secția de votare fără să existe ambulanțe. Fără să existe medici care să acorde primul ajutor. Am văzut comunicatul emis de SJU, în care se spune că a fost acolo amulbanță. Eu am fost acolo, eu și domnul președinte (Liviu Voiculrescu – presedinte PNL Olt) și domnul doctor (Viorel Dumitrescu –pre;edinte PNL Slatina) și nu a fost nici o ambulanță.Cerem demisia atât a celui care a întocmit comunicatul de presă , cât și a managerului, fiindcă, în 2019, mi se pare inacceptabil să miniți într-un comunicat de presă. Mai mult de cât atât, eu consider că și Sorin Brătoi (manager Spitalul Schitu) ar trebui să își de demisia, fiindcă a venit pe loc, astfel a girat acțiunea pe care a făcut-o Cătălin Rotea la SJU Slatina. Mi se pare inacceptabil’, a declarat Mario De Mezzo, candidatul PNL Olt la Primăria Slatina.

În secţie au descoperit, parte dintre pacienţi, că au o altă problemă. Cei care sunt domiciliaţi în Slatina nu au putut vota aici pe liste suplimentare, fiind direcţionaţi către secţiile la care sunt în mod normal arondaţi.
‘Dreptul oamneilor de a vota a fost îngrădit. La secția de la școala nr 5 au putut vota doar oamenii care erau internați, dar nu erau din Slatina’, a completat De Mezzo.

‘Un manager de spital nu are voie să scoată pacienții în frig. Vă asigur că ministrul Sănătății va lua măsuri.Și vom vedea și dacă președintele CJ Olt, Marius Oprescu (instituția căreia îi este subordonat direct SJU) girează un astfel de comportament. Dacă îl girează, să o spună public’, a conchis Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.

Lasă un răspuns