Concedieri colective în prag de sărbători

iac bals

iac_bals Concedieri colective în prag de sărbătoriVești proaste pentru angajații a trei firme din Olt. Aceștia au aflat că în prag de sărbători vor deveni șomeri. Peste 350 de persoane vor fi disponibilizate. Una dintre firmele care fac concedieri colective este și IAC Balș, furnizor pentru Ford, își închide fabrica din orașul de pe malul Oltețului.

În acest moment, din cei 242 câți mai are fabrica, 226 vor fi concediați colectiv în această lună. O parte vor avea posibilitatea să se îndrepte către fabrica Ford din Craiova, în vreme ce lucrătorii dispuși să se relocheze în zona Cehia-Slovacia, unde se mută fabrica, vor beneficia de susținerea anumitor costuri din partea fabricii.

Alte două firme au anunțat că operează în luna decembrie concedieri colective. Una dintre acestea este Guraytex Slatina, de unde vor pleca 96 angajați, iar cea de-a doua activează tot în domeniul confecțiilor din textile, Walytex Marconf Deecom Caracal, care va trimite acasă 32 angajați.

AJOFM Olt va demara activitățile specifice în perioada de preconcediere, respectiv va informa personalul despre drepturile legale de care poate uza, despre locurile de muncă disponibile în oferta firmelor de pe piață, dar și despre cursurile de calificare-recalificare disponibile.

Lasă un răspuns