„Sperăm să repornim motoarele în PSD!”

Paul stanescu PSD

-susține Paul StănescuPaul_stanescu_PSD „Sperăm să repornim motoarele în PSD!”

Liderii PSD de la Olt, Paul Stănescu, președintele orgnizației județene și președintele executiv, Marius Oprescu înainte de întâlnire cu primarii social democrați stabilită pentru vineri după amiază au susținut o conferință de presă la sediul partidului.

A fost momentul bilanțului, momentul zero în care s-au spus lucrurilor pe nume. S-au adresat încă odată mulțumiri pentru toți cei care s-au implicat în campania pentru alegerile prezidențiale, dar s-au făcut și analize. Rezultatele de la Olt sunt cele așteptate de cei doi lideri, acelaşi lucru este valabil și în ceea ce privește rezultatele de la alegerile prezidențiale pe țară. Nu au fost deloc surprinzătoare pentru conducerea de la Olt. Actualul secretar general al PSD-ului, Paul Stănescu știe și unde s-a greșit. În opinia acestuia PSD a reușit să-și pună cel mai slab candidat la prezidențiale din ultimii 30 de ani, rezultatul confirmă acest lucru. „Am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o pe doamna Dăncilă două lucruri: unu, să nu facem Congres în 2019, ci la începutul anului 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma că așa va fi, însă după o perioadă scurtă de timp, șapte-opt zile doamna s-a răzgândit. Atunci i-am spus că pe mine m-a pierdut în condiţiile date. M-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat, a afirmat Stănescu. Acesta știe și unde s-a produs declicul. La momentul în care au fost chemați la Cotroceni pentru consultări referitor la votul în Diaspora. După consultările cu președintele Iohannis, acesta a cerut o discuție doar cu doamna Dăncilă, totul a durat aproximativ o jumătate de oră, după aceasta a ieșit și a spus clar că vrea Congres imediat, dar și că va candida la prezidențiale. Discuția dintre Paul Stănescu și Viorica Dăncilă în care actualul secretar general al PSD a spus clar că nu poate susține deciziile doamnei au făcut-o pe aceasta să încerce chiar să-l înlăture din partid.  

În tot cazul jocurile din PSD au fost multe și urâte, fapt ce nu a putut decât să tragă partidul în jos. Acum Paul Stănescu este de părere că partidul trebuie cumva relansat, trebuie făcut ceva pentru a reporni motoarele. „Este o perioadă grea în partid, nimic nu este ușor. Am făcut lucruri bune, dar și lucruri rele pentru care am plătit. În perioada următoare sperăm să repornim motoarele în PSD. Este adevărat că mai sunt și cioburi în partid, dar cu mult calm, tact și înțelegere vom reuși să ne revenim, a spus în cadrul întâlnirii cu media liderul PSD de la Olt. Până una alta social democrații se pregătesc de Congres, data acestuia a fost alesă, 29 Februarie 2020. Va fi un Congres simplu, transparent în care se va alege conducerea pentru următorii patru ani.

Lasă un răspuns