Caricatură în acuarelă by Cătălin Mihalache

mihalache

mihalache Caricatură în acuarelă by Cătălin MihalacheArtistul Cătălin Mihalache a venit în fața privitorilor cu o nouă provocare.

Caricatura l-a făcut cunoscut cu mult înainte de participarea la „Românii au talent“, iar talentul i-a fost recunoscut și șlefuit de Ștefan Popa Popas. De atunci, artistul plastic Cătălin Mihalache a continuat să-și caute drumul și a făcut noi încercări pe tărâm artistic, cea mai nouă fiind caricatura pictată. Lucrările din această etapă creativă le puteți admira, până la sfârșitul primei decade a lunii ianuarie 2020, la Sala Artis a Muzeului Județean Olt.

Expoziția artistului a fost vernisată vineri, 20 decembrie 2019, fiind prima găzduită de muzeu.

 „ Este prima expoziție Călin Mihalache la Galeria Artis, asta nu pentru că nu l-am fi vrut până acum, însă Cătălin Mihalache este un artist care se risipește în foarte multe lucruri și e foarte greu să-l prinzi și să-l aduci. Fiind luna decembrie și văzând ce a lucrat, am strâns aceste lucrări în această expoziție“, a spus directorul Muzeului Județean Olt, Laurențiu Guțică-Florescu.

 Acesta a reamintit că Oltul are la acest moment doi tineri caroicaturiști talentați și recunoscuți, după ce, în perioada interbelică, un alt nume mare s-a ridicat din Romanați, pe atunci, Silvian Ionescu.
Alături de artist au venit o mână de prieteni, mai puțini decât cei care au primit invitație, însă aceștia constuie „esențe, prieteni adevărați“, a ținut să remarce artistul, compleșit de emoție, așa cum i se întâmplă la fiecare eveniment, la fiecare expoziție, personală sau de grup.

Lasă un răspuns