A fugit de acasă și s-a ascuns la bunici

disparutaaaaaa

disparutaaaaaa A fugit de acasă și s-a ascuns la buniciÎn Ajun de Bobotează, sute de polițiști, jandarmi, pompieri, luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Olt, dar și localnici din comuna Voineasa au căutat o copilă de 13 ani, care a dispărut de la domiciliu.

Ionela Mădălina Vișoreanu a plecat de acasă în jurul prânzului, însă forțele sporite au căutat-o neîncetat în comună, dar și în zonele limitrofe, printre care și pădurile din imediata vecinătate a localității Voineasa, iar la puțin timp după miezul nopții de duminică a fost găsită la bunicii săi.

În cursul zilei de duminică, 5 ianuarie, minora a mai fost găsită tot la bunicii săi care stau în aceeași comună, însă, la puțin timp după ce a găsită, a dispărut din nou. Tatăl minorei este cel care de ambele dăți a anunțat dispariția acesteia, forțe sporite, dar și autorități și localnici din Voineasa, fiind implicate în căutarea sa.

„La data de 5 ianuarie 2020, IPJ Olt a fost sesizat prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că Vișoreanu Ionela Mădălina de 13 ani, din comuna Voineasa, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Semnalmente: înălțime 1,50 – 1,60 metri, aproximativ 45 kilograme, constituție atletică, păr șaten, ochi căprui. În momentul plecării, minora purta blugi albaștri, geacă din fâș gri și teniși negri”, a anunțat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, duminică noaptea, în jurul orei 23:00.

Copila a fost căutată de polițiști, jandarmi, pompieri, mascați, oficialități și localnici din Voineasa atât în comună, cât și în pădurile din împrejurimi.

Mădălina avea să fie găsită odată la casa bunicilor săi din localitate, însă apoi s-a făcut din nou nevăzută, se pare într-o pădure din zonă. Dar, la puțin timp după miezul nopții, a fost din nou găsită, ascunsă tot la bunici în casă, dar nu a mai vrut să se întoarcă la domiciliu. Polițiștii au anunțat astfel reprezentanții Protecției Copilului, pentru a-i acorda protecție socială. „Minora a fost găsită. Aceasta se află momentan în custodia poliției. Au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în vederea protecției minorei”, spunea reprezentantul IPJ în jurul orei 00:30.

Potrivit reprezentanților DGASPC Olt, minorei i-a fost instutuită o măsură de protecție în sistem de urgență.

‘În următoarele cinci zile cazul va fi în analiză, iar la final vom stabli dacă se aplică o măsură de protecție  sau se întoarce în familie’, a subliniat Ioana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt.

Potrivit unor surse locale, se pare că problemele care există în familia fetei de 13 ani ar fi motivul pentru care aceasta a plecat de acasă și s-a dus la bunicii săi, tatăl ei fiind un cunoscut consumator de băuturi alcoolice.

Lasă un răspuns