Crescătorii de porci pot depune cererile la APIA, pentru subvenție

porciiiiiiiiiiiiii

porciiiiiiiiiiiiii Crescătorii de porci pot depune cererile la APIA, pentru subvențieTimp de o lună fermierii olteni care accesează Măsura 14 „Bunăstarea animalelor” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020 pot depune cererile la APIA Olt.

Potrivit reprezentanților APIA Olt  în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2020 se desfășoară sesiunea de depunere a cererilor de plată pentru anul 2020 aferentă Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor”, Plăți în favoarea bunăstării porcinelor, dar şi Plăți în favoarea bunăstării păsărilor.

„Sprijinul pentru bunăstarea animalelor are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri. Precizăm faptul că urmare apariției în anul 2018 a cazurilor de pestă porcină africană noul Ghid al solicitantului aferent Măsurii 14 conține şi metodologia de calcul pentru efectivele afectate de pesta porcină”, se arată într-un comunicat al APIA Olt.

Lasă un răspuns