Marius Oprescu este noul președinte ales la PSD Olt

PRESCU PRESEDINTE PSD ALES

PRESCU_PRESEDINTE_PSD_ALES Marius Oprescu este noul președinte ales la PSD OltPreședintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, a fost ales, joi, în funcția de președinte al PSD Olt.

La Conferința de alegeri desfășurată la Slatina, în sala Europa din cadrul Consiliului Județean Olt au fost prezenți 236 de membri în frunte cu președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, și secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu.

Surpriza acestei întruniri a fost prezența în sală a lui Sorin Grindeanu, președinte ANCOM  care de la prezidiu a avut un discurs aplaudat la scenă deschisă. Încă de la finele anului trecut la ultima întâlnire cu presa, Paul Stănescu a declarat că a venit momentul să predea ștafeta, în consecință acesta nu a mai candidat pentru un nou mandat la șefia filialei PSD Olt.

STANESCU Marius Oprescu este noul președinte ales la PSD Olt

„Dragi colegi, încă de la început vreau să vă mulțumesc pentru încrederea de care ați dat dovadă. Am avut un parcurs politic și cu bune și cu rele, dar împreună am trecut prin toate. Acum a venit momentul să las pe cei din urma mea să vă reprezinte. Nu mai candidez, dar a fost o mare onoare să fiu președintele vostru. Am încercat să vă respect cu toată puterea, iar la finalul mandatului, am simțit același respect.  Am fost președinte de Consiliu Județean două mandate și le mulțumesc cetățenilor județului. Acum e o altă onoare să mă regăsesc în Parlament. Nu am cuvinte să le mulțumesc cetățenilor din județul Olt”, a declarat Paul Stănescu. Noua echipă aleasă în mod statutar la PSD Olt este formată din Marius Oprescu – președinte, Emil Moț – președinte executive și Virgil Delureanu – secretar general.

Marius Oprescu, primul discurs ca președinte al PSD Olt

Noul președinte, proaspăt ales a avut un discurs în care a vorbit despre echipă, cât este de importantă pentru a avea cele mai bune rezultate, dar și despre actuala clasă politică. 

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Sunt momente cu încărcătură emoțională aparte. Este un context politic tensionat atât intern, cât și internațional, nu e de ajuns că PNL este la guvernare, dar a revenit și gripa aviară în țară. A fost o perioadă grea pentru PSD, din cauza unor mesaje de ură ale adversarilor noștri dar și din cauza unor greșeli pe care trebuie să nu le mai repetăm”, a spus Oprescu. În același context, dar mult mai dur a ținut să le transmită liberalilor un mesaj din nou sa postură.  „Scopul celor din PNL este distrugerea PSD, nu-i interesează guvernarea. Forța și energia pe care mi le dați îmi dau curajul să începem lupta pentru democrație și pentru a reda România românilor, inclusiv pesediștilor. Da, domnule Iohannis, și pesediștii sunt români. Împreună cu întreaga echipă am curajul sa merg la luptă pentru obținerea acestor deziderate”, a subliniat Oprescu. La rândul său primarul reședinței de județ, Emil Moț, noul președinte executiv al PSD Olt, i-a mulțumit senatorului Stănescu pentru aportul său politic și implicarea în PSD Olt.  „Am să încerc să fiu extrem de scurt. În urmă cu  11 ani, domnul președinte Paul Stănescu a luat în brațe doi «copii», pe mine și pe Marius Oprescu, și ne-a adus în familia PSD. De atunci, am format cea mai buna echipă la Slatina, iar acum am primit cu onoare această datorie la conducerea organizației județene”, a afirmat Moț. Acesta este convins că PSD va câștiga alegerile locale și va obține la Olt cel mai bun scor așa cum s-a întâmplat și în celelalte bătălii electorale.

CIOLACU Marius Oprescu este noul președinte ales la PSD Olt

Președintele  PSD, Marcel Ciolacu a vorbit și el despre nevoia de reorganizare a partidului. Acesta crede în relansarea partidului de stânga și este convins că România are nevoie de un partid mare de stânga, un partid care să fie aproape de români și care să-i reprezinte cu cinste. Primarii prezenți  în sală au fost anunțați de Marcel Ciolacu că după anunțul Guvernului privind angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, PSD împreună cu UDMR vor depune moțiune de cenzură, la trei zile după asumarea răspunderii.

PRIMARI_PSD Marius Oprescu este noul președinte ales la PSD Olt

Sorin Grindeanu: „Figurile uzate din PSD trebuie să facă un pas în spate”

Fostul social democrat este de părere că “în fruntea partidului nu mai poţi face echipe de compromis” şi a menţionat că PSD trebuie să facă opoziţie “dură, punctuală, cu profesionişti cu figuri credibile”.

GRINDEANU Marius Oprescu este noul președinte ales la PSD Olt

„Perspectiva PSD în acest moment nu e nici glorioasă dar nici dezastruoasă, depinde de deciziile pe care în lunile următoare le va lua PSD. Figurile uzate  ale PSD, trebuie să facă un pas în spate. Voi, cei care ştiţi să aduceţi şi aţi dovedit aceste lucruri, voi, care ştiţi să aduceţi voturi pentru PSD, trebuie să faceţi un pas în faţă fără niciun fel de frică, Dacă PSD nu face aceste lucruri, începem să devenim din ce în ce mai irelevanţi. Trebuie făcută o opoziţie la PNL, dar trebuie făcută opoziţie dură, exactă, punctuală, cu profesionişti, cu figuri credibile Nu trebuie să facem compromisuri dacă vrem să recâştigăm încrederea românilor”, a declarat Sorin Grindeanu la conferinţa de alegeri a PSD Olt.

Lasă un răspuns