Gripa își face simțită prezenta în școli

gripa

gripa Gripa își face simțită prezenta în școliÎn această săptămână au apărut primele cazuri de gripă sezoniră, în Olt. Numărul cazurilor de gripă confirmate în rândul copiilor din județul Olt a ajuns la 7. Azi au mai fost confirmate încă 3 cazuri.

Mai mulți elevi și preșcolari din Slatina sunt suspectați de contractarea gripei după ce testele rapide au ieșit pozitive. Confirmate sunt 7, astăzi fiind primită confirmarea pentru trei cazuri suspecte. Este vorba de trei fete cu vârste cuprinse între 6- 17 ani, din Slatina, două fiind preșcolare.

Niciuna nu a fost vaccinată anti-gripal. Potrivit DSP Olt, toți pacienții diagnosticati au beneficiat de  tratament specific antiviral (tamiflu).

Din cele 7 cazuri confirmate în total în intervalul de supraveghere 1 octombrie 2019- 23 ianuarie 2020, un caz este cu virusul gripal tip A subtip H3, iar restul cu virusul gripal tip B.                                               

,,Începând cu data de 23 ianuarie 2020, Direcția de Sănătate Publică Olt a instituit sistemul de raportare zilnic, prin cabinetele  medicale școlare, cu referire la situația epidemiologică din mediul urban, care va fi transmis  la Inspectoratul Școlar Județean pentru informare și punere în aplicare, a transmis DSP Olt.

Copiii confirmați cu gripă învață la Școala Gimnazială ,,George Poboran”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 Slatina și Școala Gimnazială ,,Eugen Ionescu”.

Autoritățile susțin că nu este vorba de apariția unor focare de gripă în unitățile de învățământ din județ.

Lasă un răspuns