ESTE NEVOIE DE SÂNGE ÎN SPITALE

ESTE NEVOIE DE SÂNGE ÎN SPITALE

 Suntem în pandemie și riscăm ca spitalele să intre într-o nouă criză, cea de sânge. În ultimele săptămâni la Centrul Județean de Transfuzii numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult.  Directorul Centrului, medicul Ramona Lesnic  face apel la oameni să vină să doneze sânge.

‘În numele pacienților ,vă rugăm să veniți să donați , așa cum ați făcut poate, pentru prima data sau așa cum procedați dintotdeauna!
În continuare avem nevoie de dumneavoastră!
Știm că restricțiile impuse din cauza pandemiei va spun că nu trebuie sa ieșiți din casă decât atunci când este strict nevoie, dar, din păcate , criza de sânge și produse de sânge poate fi asimilată cu această nevoie’,
 a spus directorul Centrului de Transfuzii.

În acestă perioadă procedurile de donare nu s-au schimbat, doar că au fost intensificate măsurile de igienă.

‘Procedurile de admitere și de donare sunt aceleași, în plus,
completarea chestionarului care include întrebări suplimentare legate de contextul actual infec
țios, protecția suplimentară a donatorului prin oferirea de mască de protecție, dezinfectarea mâinilor cu substanțe biocide , a canapelei de consultații și a scaunului de donare după fiecare donator. Este dorința cadrelor medicale din unitatea noastră, să nu ne uitați, pentru a putea răspunde solicitărilor colegilor din spitale care au grijă de bolnavi’, a completat medicul.

Lasă un răspuns