Olt: două abatoare pentru sacrificarea mieilor

Olt: două abatoare pentru sacrificarea mieilor

Cele două abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor din judeţul Olt sunt în oraşele Scorniceşti şi Potcoava. În cazuri excepţionale, animalele pot fi sacrificate şi în cadrul fermelor însă trebuie amenajat un spaţiu temporar care îndeplineşte condiţiile de igienă astfel încât sacrificarea mieilor să nu compromită siguranţa cărnii şi a organelor.

 „La nivelul judeţului Olt există două abatoare autorizate sanitar veterinar (Scorniceşti şi Potcoava ). Având în vedere situaţia generată de evoluţia pandemiei COVID 19,  în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în cazuri excepţionale, când distanţa de la fermă/exploataţia autorizată este mare, făcând imposibilă deplasarea până la abator, se poate aproba amenajarea unui spaţiu temporar (care îndeplineşte condiţiile de igienă, bunăstarea animalelor, eliminarea subproduselor, astfel încât sacrificarea mieilor să nu compromită siguranţa cărnii şi organelor) pentru sacrificare miei la nivelul fermei/exploataţiei autorizată/înregistrată sanitar veterinar. Carnea de miel rezultată din sacrificarea în astfel de spaţii se comercializează doar către consumatorul final.

Este asigurată permanenţa la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, precum şi la nivelul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din localităţile Balş, Caracal, Corabia, Drăgăneşti Olt şi Slatina pe perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.” au declarat reprezentanţii DSVSA Olt.

Lasă un răspuns