Olt: niciun focar de pestă porcină, în ultima perioadă

Ferma de porci

De la începutul lunii martie şi până în prezent, nu a mai fost confirmat niciun focar de pestă porcină la nivelul județului, potrivit reprezentanții DSVSA Olt.

DSVSA Olt informează că de la începutul acestui an, pe teritoriul judeţului Olt sunt confirmate 14 focare de pestă porcină africană la porcii din gospodăriile populaţiei, în șapte localităţi (Corabia-2 focare, Gîrcov-1 focar, Cîrlogani-2 focare, Vişina-5 focare, Baldovineşti-1 focar, 2 focare-Grojdibodu, 1 focar-Şopîrliţa). De la ultimul focar confirmat în data de 6 martie nu s-au mai înregistrat focare de pestă porcină africană.

De la ultimul focar confirmat în data de 06.03.2020 nu s-au mai înregistrat focare de pestă porcină africană.

Tot în acest an au fost stinse următoarele focare: 1 focar Perieţi; 2 focare Poboru; 1 focar Mărunţei; 1 focar la exploataţia comercială de porci din localitatea Ipoteşti; 1 focar Curtişoara; 2 focare Cîrlogani; 1 focar Baldovineşti.

La această dată sunt active 68 de focare din care 67 în zona de sud a judeţului o mare şi 1 focar în localitatea Sopîrliţa (ultimul confirmat în data de 06.03.2020), în această săptămână au fost stinse 2 focare Cîrlogani şi 1 focar Baldovineşti” se arată într-un comunicat de presă.  

Lasă un răspuns