Olteanu (ALDE): Responsabilitatea şi solidaritatea, singurele arme pentru a depăşi criza economică declanşată de coronavirus

Olteanu (ALDE): Responsabilitatea şi solidaritatea, singurele arme pentru a depăşi criza economică declanşată de coronavirus

Deputatul ALDE Daniel Olteanu este de părere că responsabilitatea şi solidaritatea reprezintă singurele „arme” cu care oamenii pot lupta pentru a depăşi criza economică generată de noul coronavirus.

Într-un comunicat de presă, parlamentarul ALDE afirmă că îngrijorările legate de cum vom putea, ca ţară, să reducem la minimum pagubele colaterale şi să ne protejăm cât mai mult în faţa declinului socio-economic sunt întemeiate, în condiţiile în care toţi vom avea în familie sau printre cunoscuţi exemple de pierdere a locului de muncă sau de şomaj tehnic.

„În faţa acestor ameninţări, care dublează pericolul actual asupra sănătăţii, cred că ne rămân la îndemână două opţiuni pe care trebuie să le valorificăm din plin, dacă vrem să limităm pe cât posibil efectele coronavirusului în viaţa noastră cea de toate zilele. Este vorba despre responsabilitate şi despre solidaritate. Avem nevoie de dovezi clare de responsabilitate faţă de micii producători şi micii întreprinzători locali. Aceştia vor supravieţui numai dacă le susţinem activitatea de producţie şi comerţ, care e greu încercată acum, dar va fi şi mai mult în perioada de vârf a infecţiilor cu coronavirus, care se anunţă a fi în luna aprilie. Îi putem susţine cumpărându-le produsele, pentru că în acest mod salvăm de la dezastru una sau mai multe familii (patron, angajat, furnizor de materie primă, transportator). În egală măsură, avem nevoie să fim solidari în aceste momente, în care panica şi îngrijorarea duc la decizii greşite”, a subliniat deputatul ALDE.

Daniel Olteanu se aşteaptă la solidaritate atât din partea consumatorilor, cât şi din partea comercianţilor, care nu trebuie să mărească preţurile la bunurile de larg consum, deoarece acest lucru nu le aduce profit, ci doar dispreţ.

„Am văzut mai multe bonuri de casă de cinci-şase sute lei pentru cumpărături care, în mod normal, nu ar fi costat mai mult de una-două sute lei. Făină, cartofi, banane, lămâi, spirt, toate la preţuri cel puţin triplate! E ruşinos şi complet inuman să profiţi de criză pentru a stoarce şi ultimul bănuţ de la oameni pe care frica îi face să meargă la magazine, să se aprovizioneze, unii în exces! Nu doar producătorii şi întreprinzătorii locali trebuie susţinuţi mai mult în perioada următoare, ci toţi producătorii şi întreprinzătorii români de bună-credinţă. Dincolo de măsurile statului, fiecare dintre noi poate ajuta economia românească să rămână în picioare, în momente în care epidemia de COVID-19 clatină periculos economia mondială”, a mai susţinut Olteanu în comunicat.

Lasă un răspuns