COVID 19 lasă fără job sute de olteni

COVID 19 lasă fără job sute de olteni

Pandemia COVID 19 nu numai că a creat o criză epidemiologică , ci și un economică.  Primii antreprenori afectați sunt cei din domeniul confecțiilor. În Olt, deja, se anunță concedieri colective in unele fabrici de confecții.

Pe lângă societățile industriale care au suspendat activitatea temporar, trimițându-și angajații în șomaj tehnic, trei angajatori din Slatina au anunțat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt faptul că își vor concedia, unii, toți angajații, alții, doar o parte.

Firma Guraytex, care cu doar câteva săptămâni în urmă a mai concediat 96 de persoane, îi va concedia și pe ultimii 308, în timp ce alte două firme, tot din domeniul confecțiilor textile, concediază câteva zeci: Uniconfex – 34 (din 124) și Gadlibitum – 70 (din 134). Alte două firme, tot din domeniul confecțiilor din textile, operează concedieri la Scornicești: Exclusiv Conf – 26 (din 30) și Moda Tânără – 28 (din 34).

Între timp, de pe platforma industrială slătineană, Pirelli a anunțat că-și trimite cei aproximativ 4.000 de angajați în șomaj tehnic, pentru a-i proteja de riscul contractării coronavirusului, aceeași măsură fiind adoptată și de Bekaert.
Persoanele afectate vor beneficia de indemnizație de șomaj, în funcție de vechimea în muncă, și de servicii de consiliere profesională, plasare sau pregătire profesională, în funcție de nevoi.

Numărul locurilor vacante, deși foarte multe firme și-au limitat activitatea, era, ieri, 260, față de o medie de 300 în luna anterioară. Se caută în continuare lucrători comerciali (22 de posturi vacante), dar și sudori (aproape 30), confecționeri cablaje auto (26 de locuri vacante, dar pentru orașul Pitești), ingineri etc.

Lasă un răspuns