MApN: Aproape 1.200 de militari au acţionat pentru sprijinul autorităţilor, în ultimele 24 de ore

Armata-2020
Armata-2020-909x1024 MApN: Aproape 1.200 de militari au acţionat pentru sprijinul autorităţilor, în ultimele 24 de ore

Aproximativ 1.200 de militari şi 366 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în ultimele 24 de ore, în 164 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurarea fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, patrulare în comun cu forţele MAI, transport echipamente medicale şi alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic şi transport persoane.

“De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 350 misiuni, la care au participat 2.537 militari şi 746 mijloace tehnice”, se precizează pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ, coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. MApN are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări, aminteşte sursa citată. AGERPRES

Lasă un răspuns