Marcel Vela: Ordonanța militară nr. 4 – interdicții noi

Armata-si-Politia-Romana
Armata-si-Politia-Romana Marcel Vela: Ordonanța militară nr. 4 - interdicții noi

Marcel Vela: „Sunt cele mai dure măsuri din România din ultimii zeci de ani. Vă asigurăm că măsurile se pot ridica atunci când se va reduce riscul de răspândire a coronavirus. Suntem la datorie și vă suntem alături. Țin să le mulțumesc celor din Ministerul Sănătății și MAI pentru efortul depus. Trebuie să oferim sprijin necondiționat celor care au nevoie.

Vă prezint modficările aduse prin ordonanța militară nr. 4. A fost evaluată conform dectretului prezidențial. Sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat.

  • Intervalul orar pentru persoanele de 65 de ani în care își pot rezolva problemele medicale, cu mijloacele proprii sau ale familiilor lor – se pot face în intervalul orar normal, pe întreaga personală a zilei. Am permis și ieșirea acestora din locuință în intervalul orar 20-21, pentru a avea grijă de animalele personale. NU este nevoie de declarație scrisă pentru aceste ieșiri. În intervalul 11-13 se va facilita accesul persoanelor de peste 65 de ani în spațiile comerciale.
  • Am stabilit că: cei care sunt în izolare la domiciliu, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină cu condiția de a plăti pentru această perioadă. Cei care nu respectă carantina, vor intra încă 14 zile din nou în carantină, suportând toate cheltuielile aferente.
  • Conducătorii auto care intră în țară, cu tonaj mai mare, au mai multe variante: fie angajatorul le asigură spațiul unde să stea 14 zile, fie rămân la domiciliu, fie solicită autorităților cazarea în spații hoteliere. Aceleași condiții se aplică și personalului de aeronave și personalul navigant.
  • Personalul care se ocupă de tot ce ține de energia electrică va fi trecut în izolare la locul de muncă.
  • Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în zone aglomerate am stabilit ca, începând cu 31 martie 2020, să se monteze aparate de dezinsecție la intrarea în bloc, efectuând dezinsecție și în casa scării și în lift.
  • Se vor asigura cazări în spații hoteliere pentru personalul medical și, la nevoie pentru familiile acestora. Măsura va intra în vigoare de la 31 martie.
  • Prețurile la energie, salubritate și carburanți se plafonează
  • Circulația navală se va desfășura fără restricții. Este interzis accesul navelor care vin din zone de risc doar dacă nu dispun echipamentul necesar prevenirii răspândirii virusului.
  • Regula de a nu circula în grupuri mai mari de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.”, a anunțat Marcel Vela.

Se aduc modificări și la sancțiuni. Acum se pot aplica sancțiuni complementare: confiscarea unor bunuri, suspendarea temporară a activității.

Lasă un răspuns