Institutul Matei Balș este plin şi se ia în calcul relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri

coronavirus-spital-pacient-3

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu – Cercel susține că situația este sub control, dar anunță că Institutul Matei Balș deja este plin de bolnavi de COVID-19 şi se ia în calcul relocarea unor pacienţi în hoteluri.

”Dacă mă refer la Institutul Matei Balş, noi în momentul de faţă suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca  după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă. Asta în  contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii, pentru că era vorba de un pavilion de copii, au fost transferaţi în alte clinici universitare în momentul de faţă acum punem adulţi. Din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri”, a mai spus Streinu – Cercel.

coronavirus-spital-pacient-3 Institutul Matei Balș este plin şi se ia în calcul relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri

Lasă un răspuns