CUTREMURĂTOR – Bătrânii singuri dacă nu mor atinși de COVID 19, mulți dintre ei vor muri de foame

bunica-la-fereastra

O bătrână izolată în casă și rămasă fără mâncare sau bani, a cerut ajutor, în această seară, unei femei pe care a observat-o pe stradă, în fața blocului în care locuiește.

Întâmplarea cutremurătoare a fost făcută public de o tânără care a povestit, într-o postare pe Facebook, momentul dureros în care bătrâna din Brașov i-a cerut o pâine cu promisiunea că îi va înapoia banii când va lua pensia pe 14 aprilie.

bunica-la-fereastra CUTREMURĂTOR - Bătrânii singuri dacă nu mor atinși de COVID 19, mulți dintre ei vor muri de foame

Îmi este tare greu. Am trăit acum câteva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului de pe strada “Constructorilor” nr 2.Inainte să ajung ,de la o fereastră m-a strigat o doamnă in vârstă :”Vă rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani.

“Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia in 14”. M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atăți vecini… Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să îi răspund. Am intrat în magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Am sunat la interfon și am intrat. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință intr-un cadru. Tremura și plângea.

Nu am întrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun cand ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna când ia pensia. O voi să o întreb dacă mai are nevoie de ceva. Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singuratate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând în scara blocului meu. Am stat ceva timp să mă liniștesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă.. Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa.”Nu ai luat nimic, mama mea”? “Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpar”, a scris această. DA! Acesta este crudul adevăr în plină pandemie din păcate vom asista la tot mai multe asemenea drame.

Lasă un răspuns