Mii olteni au intrat în șomaj tehnic

ajofm

ajofm Mii olteni au intrat în șomaj tehnic

Angajatorii olteni se grăbesc să își bage angajații în șomaj tehnic. În doar câteva zile mii de olteni au intrat în șomaj tehnic sau au fost concediați.

Peste 4.000 de angajați sunt, până acum, pe listele celor care vor primi șomaj tehnic.

Începând cu 1 aprilie, firmele pot depune cereri prin care solicită decontarea sumelor cu titlu de indemnizație de șomaj tehnic. Ajutorul financiar oferit de către stat poate fi solicitat doar de angajatorii ale căror afaceri au avut de suferit din cauza noului coronavirus. Șomajul tehnic este impozabil, spun reprezentanții AJOFM Olt. Astfel că, veniturile salariale ale unui oltean se vor micțora considerabil. Un oltean ce are minim pe economie va ajunce să încaseze în timpul șomajului tehnic 979 de lei, de la 2230 lei.

În primele două zile, în Olt, sute de angajatori au depus cereri prin care solicită șomaj tehnic. Plata din bugetul asigurărilor de șomaj se va face în cel mult 15 zile de la depunerea documentelor, urmând ca angajatorul să efectueze plata către salariat în cel mult trei zile lucrătoare de la primirea sumelor.

Toate documentele se depun online la adresa olt@anofm.gov.ro. Pentru informații suplimentare puteți suna la numere de telefon: 0249.438.595 sau la 0787.839.034.

Lasă un răspuns