Măsuri impuse de Ordonanța militară în orașe

corabia
corabia Măsuri impuse de Ordonanța militară în orașe

Primarii celor opt orașe oltene s-au conformat prevederilor Ordonanței militare și au achiziționat aparate cu dezinfectant pentru scările blocurilor. Unii au cumpărat astfel de dispensere  și pentru instituțiile publice. În Slatina au fost montate 1400 de dispensere iar scările blocurilor au fost dezinfectate. În fiecare seară străzile sunt dezinfectate cu soluție pe bază de clor.

Și în cel de al doilea municipiu al județului au fost achiziționate  401 astfel de aparate, iar în Corabia 110 dispensere.

În orașul de pe Olteț au fost achiziționate 250 de dispensere  

 iar firma cu care am încheiat contractul se va ocupa și de alimentarea cu dezinfectant a aparatelor.

Potrivit edilului din Scornicești, Ioan Prioteasa, au fost achiziționate 200 de dispensere, inclusiv pentru școli și unele instituții publice. 140 sunt pentru scările de bloc iar restul pentru cabinetele medicilor de familie, școli și primărie.

Și în cele 20 de scări de bloc din Potcoava au fost instalate aparate cu dezinfectant. Valoare investiției a fost de 1500 de lei.

În 70 de scări din Drăgănești Olt au instalate aparatele cerute prin Ordonanța militară, urmând ca oamenii să le folosească ori de câte ori vor intra și ieși și bloc.

În Piatra Olt investiția este ceva mai mică, deoarece sunt  decât 6 scări de bloc. Autoritățile de aici au găsit și o soluție de  avarie, în lipsa dezinfectantului, ce lipsește de pe piață, acesta  a fost înlocuit cu spirt.

Autoritățile locale au fost obligate prin Ordonanța militară ca până pe 31 martie să instaleze dispensere în toate scările de bloc. Acesta fiind una dintre măsurile menite să limiteze răspândirea virusului mortal COVID 19.

Lasă un răspuns