CSM Slatina, în „război” verbal cu Progresul Spartac

fotbal poza teren

După ce conducerea Federaţiei Române de Fotbal a propus ca în Seria a III-a a Ligii a III-a să se susțină barajul de promovare, pentru că CSM Slatina și Progresul Spartac au acelaşi număr de puncte în clasament, oficialii formației din Capitală s-au aprins, atacând gruparea din Olt. În urma atacurilor venite din partea adversarilor la promovare, oficialii CSM Slatina au făcut următoarea declaraţie:

În urma declaraţiilor apărute, în ultimul timp, în spaţiul public, ne vedem nevoiţi să aducem câteva clarificări. Am evitat să dăm curs atacurilor mizerabile venite din partea oficialilor echipei Progresul Spartac, însă s-a ajuns prea departe cu minciunile grosolane şi dezinformarea opiniei publice.

            Varianta propusă de FRF, în care primele clasate să promoveze direct, iar în seriile în care diferenţa este de trei sau mai puţine puncte, să susţină baraj, a fost votată de majoritatea echipelor.
            Clubul nostru nu a fost consultat, în mod individual, despre această variantă, aşa cum minte în spaţiul public patronul echipei Progresul Spartac, ci a fost consultat, la fel ca toate celelalte cluburi, prin completarea unui chestionar.

            Prin propunerea înaintată, FRF nu ne garantează promovarea în Liga a II-a şi nu vedem cum ne avantajează. Ne dă posibilitatea să ne câştigăm acest drept, pe terenul de joc, nu la masa verde, conform meritului sportiv, aşa cum UEFA recomadă. Echipa noastră are o linie de clasament aproape identică cu cea a adversarei directe, goalverajul este un criteriu provizoriu de departajare în timpul desfăşurării campionatului, pentru desemnarea campioanei la sfârşitul competiţiei criteriile de departajare sunt altele, egalitatea persistând şi în această situaţie.

            Cei de la Progresul Spartac şi-au permis să vorbească de arbitrajele de la jocurile echipei noastre, dar au omis să spună de arbitrajul din meciul direct, când ne-au egalat dintr-un gol în care mingea nu a trecut linia porţii. Acea viciere de rezultat i-a făcut să se afle la egalitate de puncte cu noi.

            Acest domn, al cărui nume contează mai puţin, susţine că jucătorii echipei noastre au început pregătirea pentru baraj. Toată lumea din cadrul clubului, deci şi secţia fotbal, a respectat, din momentul suspendării competiţiilor, toate recomandările instituite de autorităţi ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus.

            Manipulează opinia publică afirmând că echipa noastră este susţinută politic, doar pentru că finanţarea este asigurată de autorităţile locale. 90% din echipele de acest nivel sunt finanţate de autorităţile locale. Clubul nostru este organizat pentru a pregăti şi forma generaţiile care vor aduce performanţe sportive municipiului Slatina, secţia fotbal fiind doar una dintre ramurile în care municipalitatea investeşte.

            Cei de la Progresul Spartac susţin că nu au bani şi bază sportivă pentru a pregăti barajul, dar vor promovarea la masa verde în Liga a II-a, acolo unde, printre alte condiţii, cluburile trebuie să dispună de cel puţin trei terenuri. N-au bani de baraj, dar au pentru TAS. Domnilor de la Progresul Spartac, lăsaţi miniciunile şi victimizarea!

            Clubul Sportiv Municipal Slatina are încredere în hotărârile Federaţiei Române de Fotbal şi va respecta decizia pe care o va lua.” au declarat oficialii Clubului CSM Slatina.

Lasă un răspuns