Călin Popescu Tăriceanu pune în pericol votul la starea de alertă: ‘Nu o votăm! Miroase prea tare a stare de urgenţă camuflată’

tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri,că parlamentarii formaţiunii nu vor vota încuviinţarea stării de alertă, despre care consideră că nu era necesară pe întreg teritoriul ţării.

”Am ajuns să discutăm despre o nouă stare excepţională, pentru toată ţara, fiindcă Guvernul e incapabil să facă ceea ce o lume întreagă face, anume să testeze cu cap, masiv şi să testeze local. Dacă ar fi făcut acest lucru şi n-ar fi fost cu mintea la alegeri, întâi anticipate şi acum cele la termen, astăzi, cred că n-am mai fi fost în această situaţie, cel puţin am fi vorbit de stări de alertă la nivel local, acolo unde s-au identificat focare.”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta consideră că starea de alertă se putea institui doar local sau regional, acolo unde cifrele impuneau acest lucru.

”ALDE nu poate accepta ca o ţară să sufere din cauza unor incompetenţi care încă ne guvernează. Să nu uităm că legea care a fost adoptată recent de Parlament, privitoare la starea de alertă, a fost amendată drastic de Parlament, dar tot rămâne un lup în blană de oaie, adică miroase prea tare a stare de urgenţă camuflată.”, a afirmat Tăriceanu, precizând că ”sunt multe judeţe unde numărul de bolanvi poate fi numărat pe degetele de la o mână”.

”Insistenţa de a bloca economia miroase a dorinţă de a mai umnple puşculiţele de partid prin achiziţiile dubioase (…) ALDE nu va vota pentru o stare de alertă la nivel naţional, deoarece costurile sunt multe prea mari”, a afirmat liderul ALDE.

Lasă un răspuns