Prefectul cere ancheta la Ambulanță

sajjj

În urma declanșării focarului de coronavirus de la SAJ, prefectul județului a cerut explicații. După finalizarea anchetelor dăcute de conducerea SAJ , respectiv DSP, ancheta epidemiologică, prefectul a ceru Ministerului Sănătății un nou control.

„Precizăm că, în data 18.05.2020, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecția Covid-19 în rândul angajaților de la Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În momentul confirmării probei, Direcția de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajați. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecția Covid-19 în data de 20.05.2020, iar astăzi au fost lucrate și celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru încă două persoane.

În cadrul ședinței de astăzi a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase s-au stabilit următoarele:

  • adoptarea, de urgență, a unui plan de măsuri la nivelul S.J.A., în ceea ce privește respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus în rândul personalului propriu;
  • testarea tuturor angajaților din cadrul S.J.A;
  • izolarea la domiciliu a tuturor contacților direcți ai cazurilor confirmate;
  • identificarea tuturor contacților direcți din rândul pacienților asupra cărora s-au efectuat intervenții din partea medicilor/asistenților S.J.A. confirmați pozitiv.

Precizăm că, toți angajați confirmați pozitiv au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina sub supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună.

De asemenea, prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activității Serviciului Județean de Ambulanță Olt, în contextul epidemiei generate de noul Coronavirus”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Reamintim că la Ambulanță 15 angajați au fost depistați cu noul coronavirus, iar numărul contacților acestora este mult mai mare. printre aceștia se numără și doi jandarmi care în prezent sunt în izolare. Soțiile acestora se află printre angajații infectați de la SAJ.

momentan aceștia au fost testați și urmează să primească rezultatele.

Lasă un răspuns