Crucea Roșie va da produse de igienă unei școli și grădinițe din Olt

produse

Două unități de învățământ din Olt vor primi produse de igienă din partea unui producător de profil. Acest lucru a fost posibil printr-o campanie derulată de Crucea Roșie, la nivel național.

În această etapă s-au înscris 350 de școli și grădinițe, iar câștigătoare au fost desemnate 25 de unități.

Printre acestea, se numără și unitățile de învățământ Școala Gimnazială Seaca și Grădinița cu Program Normal Broscari, Bălteni din județul Olt.
Lansată în septembrie 2019, actuala ediție a campaniei „Domestos susține igiena în școli” a ajuns într-o nouă fază. Astfel, s-a publicat lista următoarelor 25 de unități de învățământ din 21 de județe care vor beneficia de seturi de produse de curățat.

Pe lângă produsele de igienizare cu care Domestos vine în sprijinul școlilor din România, cea de-a cincea ediție a campaniei „Domestos susține igiena în școli” include și lucrări de renovare și modernizare a toaletelor, dar și de dotare cu grupuri sanitare acolo unde în prezent acestea sunt în curte.

Campania „Domestos susține igiena în școli” militează pentru Dreptul la toalete și condiții optime de igienă în toate școlile din România. Astfel, școlile se pot înscrie în una dintre cele trei categorii: construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea și modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare. Domestos oferă o sponsorizare în valoare de 60,000 euro pentru dotarea efectivă a trei școli cu grupuri sanitare și modernizarea toaletelor în alte două instituții de învățământ, în timp ce, până la finalul anului, 100 de școli vor primi produse de curățenie Domestos.

În perioada septembrie 2019 – aprilie 2020 au fost făcute 345 de înscrieri valide pe www.domestos.ro, în toate cele trei categorii.

„Domestos luptă de 5 ani pentru o igienă mai bună în școli, iar în 2020, mai mult ca niciodată, am devenit conștienți de nevoia unei igiene corespunzătoare. Ne dorim ca toți elevii din România să beneficieze de condiții decente de igienă, fără risc de îmbolnăvire, iar pentru asta vom continua să susținem dreptul la toalete în școlile din întreaga țară. Ne bucurăm să vedem că lucrurile se mișcă, avem deja primele școli cu toalete renovate sau grupuri sanitare noi în construcție. Scopul nostru este ca accesul la condiții de igienă decente să devină parte din normal”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

„Solidaritatea a marcat anul 2020 și vă invităm să susțineți în continuare cauzele care pot schimba societatea în care trăim. Campania „Domestos susține igiena în școli” vine ca o completare a demersurilor noastre comune de a lupta pentru sănătatea și protejarea celor care au cea mai mare nevoie de asta, copiii. Prin toalete decente și curate creștem gradul de sănătate și contribuim la consolidarea respectului de sine. Iar pentru a îndeplini acest obiectiv, avem nevoie de cât mai mulți susținători. Oricine ni se poate alătura făcând o donație pe site-ul Crucii Roșii Române”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române.

În paralel, Crucea Roșie Română și Domestos au demarat o campanie de strângere fonduri, astfel încât toți cei care doresc să contribuie la această cauză o pot face printr-o donație pe www.crucearosie.ro. Cu sprijinul ambasadorilor și susținătorilor campaniei, suma strânsă până în acest moment este de 15.045,30 lei. Persoanele fizice și juridice care își doresc să se implice în campanie, astfel încât să nu mai existe nicio unitate de învățământ cu toalete în curte și condiții precare de igienă, pot face donații direct pe www.crucearosie.ro sau în contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agenția Piața Romană. Toate fondurile sunt gestionate de către Crucea Roșie Română, la fel ca și coordonarea procesului de selecție a școlilor și de implementare a lucrărilor. La fiecare trei luni, se stabilește o nouă instituție de învățământ beneficiară a proiectului dintre cele care s-au înscris pe site și respectă condițiile de eligibilitate.

Înscrierile unităților de învățământ în campania „Domestos susține igiena în școli” continuă pe https://www.domestos.com/ro/dreptul-la-toalete.html. Ele pot beneficia de construirea sau renovarea unui grup sanitar, dar și pentru a primi produse de curățare, igienizare și dezinfectare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19.

În fiecare an, Domestos își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școlile din România, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul populației. Din 2015 și până în prezent, peste 45,000 de copii au beneficiat de condiții mai bune în unitățile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 60.000 euro pentru renovarea toaletelor din școlile și grădinițele din România, precum și produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.

Lasă un răspuns