Moțiunea a trecut. Guvernul a picat

dancila

dancilaGuvernul Dăncilă a picat. Soarta Guvernului Dăncilă a fost decisă azi prin votul la moțiunea de cenzură într-o ședință programată de la ora 10.00. Viorica Dăncilă a declarat încă de la început faptul că este convinsă că moțiunea de cenzură va pica, în timp ce liberalii au spus spun că se bazează pe cel puțin 10 voturi suplimentare.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, de Parlament. S-au înregistrat 238 de voturi „pentru”, a anunţat deputatul Pro România Cătălin Nechifor.

 La moțiunea de cenzură a votat și deputatul PSD Sorin Bota, care, după ce a introdus bilele în urnă, s-a dus și a salutat-o pe Viorica Dăncilă. Trebuie precizat faptul că parlamentarii PSD au fost prezenți în plenul Parlamentului, dar nu au votat, ca să fie siguri că nu vor exista trădări. De asemenea, a votat și fostul deputat PSD Corina Bogaciu, în prezent la Pro România, care nu semnase moțiunea de cenzură.

Votul a fost secret cu bile.

Înainte de începerea votului, bilele au fost numărate, iar preşedintele de şedinţă, Marcel Ciolacu, le-a solicitat parlamentarilor să nu stea între chestori şi urne.

Moţiunea “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost semnată de 237 de parlamentari PNL, USR, PMP, Pro România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi doi de la PSD.

Pentru a fi adoptată de Parlament moţiunea de cenzură trebuie să întrunească 233 de voturi favorabile.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura