Date alarmante: Un număr record de noi cazuri de COVID-19

MEDIC ATI DIN BUCUREȘTI, MĂRTURISIRE ÎNFIORĂTOARE: “NIMENI NU-ȘI ASUMĂ SĂ SPUNĂ: «NU ȘTIM TRATAMENTUL PENTRU COVID»”

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Clinic Colentina din București, a făcut o mărturisire care i-a speriat pe unii dintre români. Specialista a subliniat pe un ton alarmant că, încă, nu a fost descoperit un medicament care să trateze maladia COVID-19.

Dr. Laura Zarafin: “Nimeni nu-și asumă să spună: «Nu știm tratamentul pentru COVID»”

Declarațiile răspicate ale doctoriței Laura Zarafin au fost spuse în contextul în care, în ultima vreme, tot mai des medicii sunt umiliți de rudele bolnavilor diagnosticați cu SARS-CoV-2. Mai mult, unii dintre specialiști s-au ales cu plângeri penale sau la Colegiul Medicilor din partea aparținătorilor.

“Acestea sunt vremurile, să nu ne mai ascundem. De ce nimeni nu își asumă și nu spune clar: «Nu stim tratamentul!?». De fapt, nu există, în general, garanții în medicină. În cazul unei boli necunoscute de unde să cerem vindecări? Da, știm. Le prescriem Dexametazona celor cu afectare pulmonară, anticoagulante (doza profilactică sau terapeutică), în funcție de patologii asociate și antivirale (de care ai și dacă ai în prima zi). Tocilizumab-ul este o substanță anti Interleukina 6. Din păcate, deși ni s-a părut la unele cazuri mai eficient, nu prea se mai găsește.

În unele spitale se administrează anticoagulant chiar și la asmiptomatici. Și tocmai acei medici care intră nonstop la bolnavul COVID sunt înjurați, amenințați ca sunt dați în judecată și, mai nou, unii s-au trezit cu plângeri la Colegiul Medicilor”, a dezvăluit dr. Laura Zarafin pentru ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura