28 de olteni testați au avut rezultate negative la COVID 19

covid-prefect
covid-prefect 28 de olteni testați au avut rezultate negative la COVID 19

De la începutul crizei create de noul virus chinezesc COVID 19, în Olt,  aproape 60 de persoane venite din țări afectate de coronavirus au fost carantinate în centrele de carantină. Până în acest moment,  în cazul a 28 de personae testate rezultatul a fost negativ

Toate persoanelor carantinate au fost testate până acum la COVID-19, iar în cazul a 28 dintre acestea rezultatele au fost negative.

 „De la începutul acestei crize și până în prezent au fost prelevate probe pentru testare COVID-19 în cazul tuturor persoanelor care se află în centrele de carantină din județul Olt, vorbim de o procedură standard. Așteptăm să ne fie comunicat rezultatul în cazul testelor respective. Potrivit situației primită de dimineață (luni, 16 martie), în cazul a 28 dintre testări rezultatul a fost unul negativ”, a declarat prefectul județului Olt, Florin Homorean.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt,  790 de persoane au venit din zonele afectate de COVID 19.Dintre acestea, 343 de persoane , luni, 16 martie, erau în autoizolare la domiciliu, 385  ieșiseră din izolare și 58  sunt carantinate.

De patru zile, din fericire, în Olt, nu ea mai fost confirmat  niciun nou caz confirmat cu COVID-19. Rămân cele două cazuri care au fost confirmate în ultimele zile, respectiv bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, diagnosticat pe 6 martie cu virusul chinezesc și internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, și tânărul de 22 de ani, din municipiul Slatina, internat la aceeași unitate medical începând de joi, 12 martie.

Din păcate, epidemiologii anunță că pericolul nu a trecut, mai mult aceștia se așteaptă ca la finalul acestei săptămâni numărul  persoanelor declarate infectate cu coronavirus să crească. Mulți sunt asimptomatici, iar mai mulți nu au fost testați. Specialiștii susțin în continuare că trebuie să îndeplinim măsurile de prevenție până focarele vor fi localizate.

În acest moment, la nivel național, ultimele date arătau că sunt 158 de persoane confirmate cu noul coronavirus, iar cele mai multe sunt în municipiul București – 40.

Lasă un răspuns