Detectoare de fum şi monoxid de carbon – instalate gratuit în 500 de locuinţe din Olt

10.000 de detectoare de fum şi de monoxid de carbon vor fi instalate, gratuit, în 20 de judeţe, în cadrul campaniei „Detector pentru viaţă”, derulată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul E.ON, Delgaz Grid.

375 de detectoare de fum şi 125 detectoare de monoxid de carbon vor fi montate gratuit, prin ISU Olt .
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ‘Matei Basarab’ Olt , în parteneriat cu două firme private vor instala 500 de detectoare de fum și monoxid de carbon în gospodăriile unor olteni din 15 localități din judeţ – Băbiciu, Brebeni, Brâncoveni, Cilieni, Deveselu, Fălcoiu, Gostavățu, Mărunței, Obârșia, Pârșcoveni, Stoenești, Studina, Vădastra, Văleni și Vișina.

”Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale cât mai ales salvarea de vieți omenești.
Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.
Parte a eforturilor de conștientizare și educare privind prevenirea acestor riscuri, E.ON și Delgaz Grid au donat, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (D.S.U) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U). Acestea au fost distribuite gratuit către familii din 19 județe, inclusiv județul Olt.
Montarea unui detector în propria locuință este o modalitate la îndemână și sigură de a evita producerea unor situații care pun în pericol viața și bunurile materiale. Aceste dispozitive oferă timpul necesar pentru a reacționa în situații de urgență și pot reduce pagubele materiale, dar mai ales pot salva vieți”, a declarat Adrian Tănase, șef ISU Olt.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în anul 2023, în România au avut loc peste 6600 de incendii la locuințe. În urma acestora au fost afectate 1.125 de persoane, dintre care 268 și-au pierdut viața.
Statistica la nivel județean arată că pe parcursul anului trecut s-au produs 944 de incendii, fiind afectate 341 de proprietăți individuale. În urma acestor evenimente, nouă persoane și-au pierdut viața.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura