Locul de joacă din Parcul Constantin Poroineanu a fost modernizat

copii 1 iunie caracal

copii 1 iunie caracalCopiii din Caracal au acum un loc de joacă numai al lor. După ce a fost modernizat, locul de joacă din Parcul Constantin Poroineanu, ”Corabia Magică” și-a deschis oficial porțile la sfârșitul săptămânii trecute.

Reprezentanții primăriei municipiului Caracal au decis să repună în valoare locul de distracții ”Corabia Magică” din parcul Constantin Poroineanu. Toate echipamentele de joacă au fost modernizate și recondiționate, iar parcul este amenajat acum cu pavaj cu tartan, cu scopul de a reduce riscul eventualelor accidentări. Locul de joacă pentru copii din Parcul „Constantin Poroineanu”, a fost inaugurat anul trecut de autoritățile locale. Investiţia a fost realizată cu bani de la bugetul local al oraşului şi s-a ridicat la  suma de peste 150.000 lei. Proiectul „Reabilitare ambientală, piesagistică şi a infrastructurii recreative a ansamblului Constantin Poroineanu – Teatrul de vară” s-a aflat anul trecut pe lista de priorități a Primăriei Caracal .

Parcul este considerat o „bijuterie“ a oraşului, lăsată posterităţii de către Constantin Poroineanu, în certificatul său de naştere fiind consemnat anul 1908 şi a rămas peste ani cel mai important obiectiv de arhitectură peisageră din fostul judeţ Romanaţi, actualul judeţ Olt şi unul din cele mai frumoase din întreaga ţară. Executat de arhitecţii peisagişti francezi Pinard şi Rédont, „Parcul de cultură şi odihnă“ are drept model Cişmigiul bucureştean, executat tot după planurile francezilor. Este situat în partea de Vest-Nord-Vest a municipiului, în apropierea centrului administrativ.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura