Polițiștii mituiți, anchetați de procurori

B485E007-BC60-4C41-94B1-2BFC77FBAC07

Cei patru polițiști care au fost prinși, marți, 10 martie 2020, în flagrant în timp ce primeau mită de la un șofer erau urmăriți de DGA din luna aprilie a anului trecut.

Surse din anchetă spun că poliţiştii de la Serviciul Rutier Olt percepeau sume de bani pentru a nu-i sancționa contravențional sau penal pe șoferi. Cei patru polițiști erau urmăriți din aprilie 2019.

DGA s-a autosesizat şi a început o investigație. Cei patru polițiști săltați cu mascații marți sunt: Octavian Enculescu, Mircea Coman, Mircea Păun şi Adrian Găneşanu. Aceştia nu sunt singurii suspectați de astfel de practici.

În momentul flagrantului s-au dat 400 lei, fiecăruia revenindu-i câte 100 lei. Sumele, de altfel, nu erau fixe, polițiștii orientându-se în funcție de șoferul care încălca legislația rutieră, de cât de dispus era acesta să nu i se întocmească dosar penal sau să i se aplice amendă sau de puterea financiară etc.

Potrivit comunicatului emis de DGA Olt: ’patru polițiști au fost conduși la sediul unității de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. În fapt, în luna aprilie 2019, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupție la adresa unor polițiști din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanții la trafic care nu respectau legislația rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare.’

Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora, astăzi, a fost efectuată acțiunea de prindere în flagrant.

În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operații – structura centrală a D.G.A.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: