Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Slatina

Hora Mica Unire 161

Hora Mica Unire 161Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, vineri, la Slatina, prin ceremoniale religioase şi militare, dar şi prin depuneri de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din centrul oraşului.

În ciuda soarelui ce a strălucit ca într-o zi de primăvară, la eveniment nu au mai participat sute de slătineni, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți. Cu toate acestea cei prezenți s-au bucurat de însemnătatea evenimentului și la finalul evenimentului s-au prins cu toții în celebra horă. 

Copii Unirea 161 ani Slatina

Evenimentul a început prin prezentarea onorului de către Garda de Onoare, moment urmat de un ceremonial religios susţinut de un sobor de preoţi. Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a rostit apoi un discurs despre însemnătatea momentului istoric înfăptuit cu 161 de ani în urmă, la 24 ianuarie 1859.

Defilare A I Cuza Unirea 161 ani

Reprezentanţii autorităţilor publice judeţene şi locale, ai unor instituţii publice deconcentrate şi ai principalelor partide politice au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

A.I. Cuza Unirea 161

Nu au lipsit nici tradiţionala paradă militară şi Hora Unirii în care s-au prins, alături de artiştii ansamblului Doina Oltului oficialitățiile locale și județene, dar și oamenii simpli care au luat parte la eveniment.

Oficialitati Unirea 161

Alături de reprezentanţii prefecturii, au mai fost prezenți preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, secondat de cei doi vicepreşedinți, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea, primarul municipiului, Emil Moț, viceprimarii Slatinei, Gigi Vîlceleanu şi Claudiu Stăncioiu, şefii unor instituţii publice, dar şi mai mulţi parlamentari, printre care senatorul Renică Diaconescu, și deputaţii Marius Iancu şi Mihai Niţă. 

La eveniment a fost prezentă și o delegație de la Deveselu condusă de reprezentanți SUA. 

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura