Hunor Kristaly vine la CSM Slatina Teqball

Din septembrie 2023, Clubul Sportiv Municipal Slatina are o nouă ramură sportivă: teqball. Deși este la început de drum, noua arie sportivă de la Slatina anunță și primul transfer important. Este vorba despre Hunor Kristaly de la Transilvania Teqball Team Târgu Mureș. Kristaly a fost convocat și în lotul echipei naționale a României pentru Liga Națiunilor 2024, contribuind la obținerea unui loc de onoare, respectiv locul 2 în această ediție.

Totodată, CSM Slatina Teqball a avut un parcurs de zile mari la turneul International Teqball Open din Belgia.

Echipa teqball este coordonată de Sebastian Jecu, antrenor și jucător.

TEQBALL este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la apariție, 2017. Pe scurt, este un sport care se joacă pe o masă curbată, în general cu o minge obișnuită de fotbal. De aici și motto-ul TEQBALL, The World Is Curved. La prima vedere pare un sport asemănător cu fotbal-tenis-ul, doar că se joacă pe…masă, una…curbată.
Două detalii importante care fac din acest sport unul extrem de spectaculos. Folosind ideea simplă a unei mese curbate, a fost creat un sport care se poate practica oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen. Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv și dinamic.
Există deja competiții internaționale, Cupe Mondiale (2017, 2018, 2019), turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Totul a pornit de la un vis, un vis care a devenit realitate, următorul pas fiind recunoașterea ca sport olimpic.
La nivel mondial, TEQBALL are ambasadori de marcă, ex-jucători de fotbal, precum Ronaldinho, Figo, Galas, Karembeu, Puyol, Pires, dar și promovări cu echipe de fotbal precum Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Brazilia.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura