Tort Snickers

Pentru un tort cu diametrul de 18 cm.

Pentru că desertul pentru mine nu se cheamă desert, ci “un dulce” aşa cum îi spunea mama când eram copii. 

Pentru blat:

  • 125 g lapte bătut
  • 100 g ulei
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 g ciocolată neagră (55%)
  • 60 g cafea
  • 150 g făină
  • 50 g cacao
  • 4 g praf de copt
  • 1 g sare

Într-un bol, se amestecă laptele bătut, uleiul, ouăle și zahărul. Se toarnă cafeaua fierbinte peste ciocolată și se amestecă până se obține un ganache. Acesta se adaugă peste amestecul de ingrediente umede și se omogenizează. Apoi, se amestecă ingredientele uscate în alt bol și se adaugă peste cele umede, amestecând până la integrare completă. Compoziția se toarnă într-o formă de 18 cm diametru și se coace la 150°C, fără ventilare, timp de aproximativ 50-60 de minute.

Pentru caramel:

  • 200 g zahăr
  • 70 g unt
  • 150 g frișcă
  • 75 g arahide

Zahărul se topește într-o oală la foc mediu. Se adaugă untul și frișca la temperatura camerei, apoi se fierbe caramelul timp de aproximativ 30 de secunde. Se pune într-un bol și se adaugă arahidele prăjite, sărate și mărunțite.

Pentru crema din interior:

  • 55 g unt
  • 55 g zahăr pudră
  • 110 g unt de arahide
  • 275 g cremă de brânză

Untul și zahărul pudră se mixează până devin aerate și deschise la culoare. Se adaugă untul de arahide și se mixează din nou, apoi se adaugă crema de brânză rece și se mixează pentru a obține o cremă pufoasă și stabilă.

Blatul răcit se taie în 3 și se umple cu aproximativ 245 g cremă și 200 g caramel pe fiecare strat. Se acoperă cu folie și se pune la rece pentru cel puțin 6 ore.

Crema de exterior se prepară din 300 g ciocolată cu lapte topită și 300 g smântână pentru frișcă, la care se adaugă o mână generoasă de alune nesărate mărunțite.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura