Joc și voie bună la prima ediție a Zilei Comunei Vâlcele

Marea sărbătoare a adunat sute de localnici
Pentru prima dată în istoria recentă a comunei, locuitorii din Vâlcele s-au adunat la sfârşitul săptămânii în centrul satului, pe stadionul localității, acolo unde primăria a pregătit un spectacol artistic, cu nume importante din muzica populară românească, precum Ileana Lăceanu sau Maria Ghinea, dar și formații locale care au reînviat muzica și dansul tradițional românsec. Artiștii profesioniști de la „Doina Oltului” au avut și ei o mare contribuție la frumosul eveniment. Faptul că pe stadionul comunal s-au adunat câteva sute de olteni, tineri sau oameni cu experiență de viață, care s-au întors din toate țările Europei, acolo unde muncesc an de an, a însemnat o întoarcere la origini, iar prezenta atâtor iubitori de folclor si muzică bună nu a putut decât să-i bucure pe organizatori și să-i facă să repete an de an acest eveniment.
Prezenți la eveniment au fost și artiștii de la Cezieni care și-au prezentat frumoasele ii dar și cei de la Vădastra care și-au expus ceramica și sclupturile în lemn. Edilul comunei Vâlcele, Alexandru Taifas a reunit așadat cei mai frumoși oameni pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor săi din comună. O așezare frumoasă cu oameni harnici care nu și-au uitat tradițiile. Autoritățile locale au făcut eforturi considerabile să organizeze un eveniment ca la carte. Eveniment dedicat celor 493 ani de atestare documentară a fost unul în care talentele locale dar și cele consecrate au urcat pe scenă. Nichita Dragomira, un fiu al locului a gândit o coregrafie de excepție în cadrul spectacolului. Ansambluri folclorice precum „Poarta Olteniei” sau cele două renumite ansambluri ale Centrului Cultural Vâlcele, respectiv „Rândunica” şi „Colelia” au oferit un spectacol pe cinste. Reuşita întregului spectacol a fost asigurată de artiștii de la Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” care i-au avut alături pe interpreții de muzică populară Vasilica Dinu, Neta Soare, Victoriţa Cică, Gabriel Zăvoeanu, Carmen Budulan, Florica Chircă, Ştefania Strejescu.
Zeci de cupluri din comună care au împreună 50 de ani de căsătorie au primit diplome. Cuplurile au fost alese în ședință de Consiliul Local al comunei. Diplomele au fost înmânate de primarul Alexandru Taifas, care ne-a declarat:„Este un eveniment care ne aduce bucurie, nouă, dar mai ales celor mai tineri, pentru că în felul acesta aducem o pată de culoare, un zâmbet celor care au clădit în trecut această comună şi care merită, cu prisosinţă, toate plecăciunile noastre”.
Întrebaţi ce înseamă o căsnicie de durată şi care este secretul lor, cei mai mulţi au spus că au mizat în viaţă pe comunicare, iubire şi multă răbdare, familia şi urmaşi lor fiind cea mai mare realizare.
Evenimentul nu a fost trecut cu vederea nici de conducerea administrativă și politică a judeţului. Alături de primarul Alexandru Taifas au urcat pe scenă și prefectul de Olt, Silviu Neacşu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Virgil Delureanu dar și Daniel Bărbulescu, Gheorghe Neacşa, Adrian Bărbulete, Longin Drăghicescu, Sorin Brătoi, Florin Barbu, Nicolae Vitan, Corina Sulger. Edilii comunelor Şerbăneşti, Titi Peligrad, și Marian Lunganu de la Schitu au ţinut să fie şi ei alături de prietenul și vecinul lor.
„Este un moment special și vă mulțumesc tuturor că sunteți alături de mine. Am încredere că această sărbătoare va devein o tradiție în comuna nostră. Vă mulțumesc pentru participare… vă mulțumesc pentru susținere. Sunt pe deplin mulțumit că anul acesta am ajus să avem o zi a comunei. Am avut în spate oameni vrednici și de nădejde, oameni care m-au ajutat si susținut în tot ce am făcut de-a lungul anilor în administrația locală… vă mulțumesc tuturor și sper să ajungem cu bine la anul, să putem să ne bucuram din nou împreună de această zi”, a fost mesajul edilului. Petrecerea a continuat cu recitalurile invitaților și s-a încheiat la lăsarea întunericului.
{module GAdsense articol}