La Ambulanța Slatina nu s-au respectat nicio măsură de protecție

După declanșarea focarului de la Ambulanța Slatina, prefectul a dispus efectuarea mai multor controale. A fost cerut inclusiv un control făcut de Ministerul Sănătății.
Săptămâna trecută a fost formată o comisie condusă de subprefectul Hristescu ce are în coponență atât reprezentanți ai DSP cât și de la ITM.
Potrivit Prefecturii Olt controalele au scos la iveală faptul că la Ambulanță: ‘nu se face dovada efectuării triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului la locul de muncă; triajul epidemiologic al personalului se efectuează și prin termometrizare din data de 18.05.2020 când, declarativ, unitatea a achiziționat 6 termometre noncontact; din analiza condițiilor locului de muncă au fost identificate locuri posibile de infectare: vestiar, spații de repaus, locul comun de servit masa; nu a fost respectată distanțarea fizică în spațiile de odihnă; spațiile de odihnă sunt supraaglomerate cu paturi raportat la suprafață și cubaj; nu este desemnat un medic din personalul propriu responsabil pentru activitățile specifice de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale; în jurnalele de bord nu sunt consemnate întotdeauna substanțele dezinfectate și concentrațiile acestora; ulterior datei de 18.05.2020 s-au creat circuite pentru intrarea personalului din ture; din punct de vedere al securității și sănătății în muncă s-a constatat că fișele de instruire nu sunt semnate de către salariați’
Până marți, 2 iunie, conducerea SAJ Olt trebuie să rezolve deficiențele.Pentru moment, o parte din echipaje vor fi mutate într-o clădire a DGASPC Olt, pusă la dispoziție de CJ. O astfel de soluție a fost adopotată și de conducerea ISU Olt, încă de la declanșarea pandemiei. Mai multe echipaje de pompieri au fost mutate în căminele-internat ale unor licee. Această măsură a fost luată pentru a se putea realiza distanțarea socială.
Un raport complet al comisiei va fi pus la dispoziția opiniei publice în data de 02.06.2020.