Iancu:”MĂRIȚI PENSIILE!BANI SUNT, VOINȚĂ POLITICĂ ȘI VIZIUNE ECONOMICĂ, NU”

Subiectul majorării alocațiilor rămâne în continuare doar unul electoral. După ce au declarat cu surle și trâmbițe că vor dubla alocațiile copiilor, acum Guvernul Orban s-a răzgândit.

Deși legea îi obligă să facă acest lucru, premierul caută portițe de scăpare pentru a nu majora alocațiile. Cu toate acestea guvernanți anunță că la 1 septembrie, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile locale, guvernanții vor majora pensiile.

Social-democrații susțin că nu se lasă, și vor depune în Parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvernului dacă în august copiii nu vor primi mai mulți bani.

Deputatul de Olt, Marius Iancu susține că sunt bani pentru acest lucru, dar nu se vrea. Ba, mai mult, acesta în nenumărate rânduri a declarat că lipsa de viziune economică și proiectelor de relansare a economie ne vor duce la o criză fără precedent.

”Liberalii nu au niciun motiv să nu mărească pensiile, cu 40 %, de la 1 septembrie.Replica favorită a ministrului Cîțu, ” nu sunt bani”, ar fi o nouă minciună, manipulare și fugă de răspundere a acestui personaj.Bugetul de pensii are, în primele 6 luni, un excedent de 2,4 miliarde lei.Și acesta este rezultatul politicilor fiscale bune, din timpul Guvernării PSD, când a trecut plata contribuțiilor de la angajator la angajat, o măsură criticată, la acea vreme de PNL și de actualul ministru Cîțu care considerau că, deficitul de peste 16 miliarde al bugetului de pensii, din 2016, era normal și că nu era nevoie de nicio măsură eficientă.Scopul lor era și atunci ca și acum, blocarea oricărei soluții care ar fi dus la mărirea pensiilor!Liberalii consideră că pensionarii sunt electoratul PSD și nu se gândesc la problemele lor, la faptul că și ei, la fel ca toți românii, au dreptul la un trai decent.Ce contează că există o lege care îi obligă ca, de la 1 septembrie, să. majoreze punctul de pensie cu 40%?!Nu ar fi prima și, cred că, nici ultima lege pe care Guvernul PNL o încalcă.A devenit deja o obișnuință pentru ei să nu respecte legile statului român.Creșterea punctului de pensie ar fi fost mai ușor de făcut dacă Guvernul PNL nu ar fi anulat unele măsuri luate de PSD care ar fi asigurat, pe termen lung, sursa de finanțare pentru creșterea pensiilor.PNL a eliminat impozitarea contractelor part -time, măsură care ar fi asigurat o creștere a contribuțiilor pentru bugetul de pensii, dar și o pensie decentă pentru angajații din „economia gri” care sunt plătiți pe contract part time, iar diferența de bani „în mână”, „la negru”.PNL a abandonat proiectul încriminării penale pentru reținerea de către angajator a contribuțiilor pentru pensii de la salariați, fără a le achita mai departe către bugetul de pensii.O asemenea măsură ar fi crescut substanțial încasările către bugetul de pensii.Dar, din păcate, aceasta este viziunea PNL pentru stimularea mediului de afaceri. Înrobirea angajatului de către angajator, pentru ca acesta să câștige bani mulți, care merg în economia gri și nu în cea reală.LA PNL, NU EXISTĂ VOINȚĂ POLITICĂ, NU EXISTĂ VIZIUNE ECONOMICĂ!Există doar interese mărunte ale unor oameni politici mici care îi sfidează pe români!”, a declarat Marius Iancu, deputat PSD Olt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura