Ne așteptăm ca instituțiile statului să verifice toate contractele din bani publici pe care Guvernul Orban le-a încheiat

IOAN CIUGULEA ALDE OLT

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că guvernările PSD ar trebui să răspundă pentru că au lăsat stocurile goale, înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus: „Socialiștii au lăsat stocurile țării la zero. Trebuie să răspundă pentru asta.”
Pe marginea acestui subiect, conducerea ALDE Olt a făcut următoarele precizări:

  • Pentru modul în care au guvernat România în aceste luni de zile, ne așteptăm ca instituțiile statului să verifice toate contractele din bani publici pe care Orban și guvernul lui le-a încheiat.
  • Mai mult, să dea socoteală pentru toate drepturile pe care le-au încălcat oamenilor, în special bolnavilor cronici care nu au avut unde să se trateze.
  • Sau să dea socoteală pentru desființări de direcții juridice din Ministerul de Finanțe, care trebuie să apere statul într-un proces cu părinții ministrului de finanțe.
  • Acestea sunt lucrurile la care ar fi trebuit să se refere Cîțu! Din ce am văzut, procurorii deja au început să verifice contractele încheiate de statul român în perioada pandemiei, comisia privind sparanghelul e în Parlament, la fel și cea privind achizițiile.
  • Nu poți să guvernezi și după aproape 9 luni de zile tot invocând vechea moștenire! Am înțeles, s-au legat de asta la începutul pandemiei, însă nici acum oamenii ăștia nu reușesc să rezolve situația! Și ne aflăm după mai bine de 4 luni de când a fost instituită prima dată starea de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura