Vacanță de vis pentru copiii instituționalizați

dgaspc mareChiar dacă nu cresc alături de familiile lor, și pentru copiii instituționalizați vacanță inseamnă ptrecere la mare sau la munte. Săptamâna acesta pentru 20 de copiii din cadrul DGASPC Olt marea insemnă o vacanță de vis.

Pentru cei mai mulți este pentru prima data când văd marea, iar călătoria cu trenul până la Constanța a fost o mare bucurie. 
„Sunt 20 de copii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care se află, în perioada 3 – 9 iulie, la mare, la Eforie Sud. Tabăra este oferită de Ministerul Tineretului și Sportului și nu este singura din această vară. La începutul lui septembrie, un alt grup de copii va merge tot la mare, iar alte două tabere vor fi organizate pentru copiii noștri în această vară la Călciulata”, a declarat Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt.
Copiii din căsuțele de tip familial vor participa la  activități distractive și recreative toată vara. Merg la plajă, au ateliere de vacanță, iar unii dintre ei își vor petrece o perioadă la o fermă din județ, unde vor învăța să îngrijească animalele.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: