Cel mai delicios chec vegan cu morcovi din lume

Dacă vrei să încânti papilele gustative ale celor dragi, încearcă acest chec cu morcovi, cu un blat suculent și o glazura mătăsoasă de vanilie și nuci pecan.

Aroma este irezistibilă și cu siguranță vei dori să îl repeți. Mai mult, este bazat pe ingrediente vegetale astfel că este potrivit pentru toți iubitorii de dulciuri, indiferent de preferințe alimentare.

Ingrediente:

  • 250 g făină de grâu spelt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriță cuișoare măcinate
  • 300 g zahăr de cocos
  • 250 g morcov ras (aproximativ 4)
  • 2 linguri semințe de chia
  • 1 cană lapte vegetal
  • 125 g unt vegan
  • 1 lingură oțet de mere
  • 50 g nuci pecan (1 cană)

Glazura:

  • 100 g unt vegan
  • 1 cană zahăr de cocos
  • 1/2 linguriță pudră de vanilie
  • 1 linguriță oțet de mere
  • 100 g substitut vegetal pentru brânză proaspătă

Pentru decor:

  • 1/2 cană nuci pecan

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C și unge o formă de tort cu unt vegan, apoi pune hârtie de copt pe fundul formei.
  2. Hidratează semințele de chia în laptele vegan fierbinte și lasă-le deoparte timp de 5 minute.
  3. Topște untul vegan și rade morcovii grosolan.
  4. Tăie nucile pecan în bucăți mari, lăsând deoparte câteva pentru decor.
  5. Într-un castron mare, amestecă ingredientele uscate, apoi adaugă morcovii rașiți, semințele de chia hidratate, untul vegan topit și nucile pecan. Amestecă bine.
  6. Toarnă compoziția în forma pregătită și coace în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul checului iese curată.
  7. Răstoarnă checul și lasă-l să se răcească complet înainte de a aplica glazura.
  8. Pentru glazură, mixează untul vegan la temperatura camerei cu zahărul de cocos, oțetul de mere și pudra de vanilie până când zahărul se dizolvă. Adaugă apoi substitutul vegetal pentru brânză și mixează până obții o cremă omogenă. Lasă glazura la frigider pentru 15 minute înainte de utilizare.
  9. Unge checul răcit cu glazura pregătită și decorează-l cu nucile pecan rămase.

Bucură-te de acest deliciu cu cei dragi și savurează fiecare mușcătură!

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura