Deliciul ciocolatei făcute în casă

Ingrediente :

200 g zahar tos
1 plic zahar vanilat
80 ml apa
80 g unt cu 82% grasime 250 g lapte praf
50 g cacao
opțional nuci, alune, migdale, merișoare confiate, stafide sau coji de portocală confiate.

Mod de preparare:

Într-o cratiță, combinați zahărul tos, zahărul vanilat și apa. Puneți cratița pe foc mediu și amestecați până când zahărul se dizolvă complet. Adăugați untul în cratiță și continuați să amestecați până când untul este complet topit și amestecul începe să fiarbă ușor. Într-un bol separat, amestecați laptele praf și cacaoa. Adăugați amestecul de lapte praf și cacao în cratița cu amestecul de zahăr și unt. Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele și a obține o consistență omogenă. Dacă doriți, puteți adăuga și ingredientele opționale, cum ar fi nucile, alunele, migdalele, merisoarele confiate, stafidele sau cojile de portocală confiate. Amestecați bine pentru a le încorpora în ciocolată.Turnați amestecul într-o tavă sau în forme pentru ciocolată și lăsați-l să se răcească complet la temperatura camerei.După ce s-a răcit complet, puneți ciocolata în frigider pentru a se întări complet înainte de a o servi sau de a o tăia în bucăți. Bucurați-vă de delicioasa ciocolată de casă!

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura