Deliciul pufos: Tort cu cremă de unt și vișine


Dacă căutați un desert ușor de preparat, dar plin de savoare, tortul cu cremă de unt și vișine este alegerea perfectă. Cu un blat moale de cacao și două creme decadente, acest tort va cuceri inimile tuturor gurmanzilor.
Ingrediente pentru blat:
- 250 grame de făină
- 1,5 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de sare
- 55 grame de cacao
- 300 grame de zahăr
- 2 ouă
- 50 grame de unt topit
- 50 grame de ulei rafinat
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 280 grame de lapte
- 1 lingură de oțet
Pentru a prepara blatul, amestecați ingredientele uscate într-un vas: făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, cacao și zahărul. Adăugați ouăle, untul, uleiul și laptele, amestecându-le bine. Completați cu oțetul și amestecați până obțineți un aluat omogen și lichid. Coaceți blatul într-o tavă la 180 de grade timp de 45-50 de minute sau până când este gata.
Ingrediente pentru cremă de unt:
- 3 gălbenușuri
- 1 ou
- 4 linguri de zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 2 linguri de lapte
- 200 grame de unt la temperatura camerei
Pentru cremă, amestecați gălbenușurile, oul, zahărul și zahărul vanilat, adăugând apoi laptele. Puneți compoziția la fiert într-un vas pe baie de aburi, amestecând continuu până când se îngroașă. Bateți untul la temperatura camerei până devine pufoasă, apoi adăugați amestecul de ou treptat, mixând până obțineți o cremă fină.
Ingrediente pentru cremă de ciocolată:
- 200 grame de frișcă (33-35% grăsime)
- 130 grame de ciocolată neagră
- 30 grame de unt
Topiți ciocolata și untul pe baie de aburi și lăsați să se răcească. Bateți frișca până devine spumoasă, apoi adăugați treptat ciocolata și amestecați cu o spatulă.
Taiați blatul în trei părți și asamblați tortul, punând vișine între straturi și ornând părțile cu crema de ciocolată. Savurați acest deliciu moale și aromat alături de cei dragi!