Peste 2.500 de elevi susțin simularea Evaluării Naționale

Simularea examenului de Evaluare Națională începe luni, 29 martie, pentru elevii de clasa a VIII-a. Prima probă este la Limba și Literatura Română.

Din județul Olt, sunt așteptați să participe 2. 680de elevi în 132 de centre de examinare.

Rezultatele vor fi aduse la cunoștința elevilor în 16 aprilie.

Subiectele la română la simularea Evaluării Naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă – teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Potrivit ministrului Educației, în localităților carantinate, simulările pot fi organizate de către inspectorat până pe 15 mai, după ieșirea din carantină.

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat.

Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Profesorii au acces în școli în intervalul orar 7.00-7.30, dacă sunt în comisiile de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8.00, iar cei evaluatori la ora 14.00.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.

Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

CALENDAR Simulare Evaluare Naţională 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:

29 martie 2021: Limba şi literatura română

30 martie 2021: Matematică

31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

16 aprilie 2021: comunicarea rezultatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura