Ger peste România. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -20 de grade

Un val de ger cuprinde toată România, anunță meteorologii. În timpul nopții, temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade, în estul Transilvaniei, anunță meteorologii. Și în București va fi foarte rece. Minimele anunțate sunt de minus 8 grade Celsius.

Vorbim de ger local în Transilvania, în Moldova, adică temperaturi sub -10°. De asemenea, prin dealurile din sud și din sud vor fi temperaturi ușor sub -10° și într-adevăr, în următoarele două nopți, în estul Transilvaniei, la polul frigului, așa cum știm, vom atinge temperaturi până spre -20 -18°”, a declarat, în direct la Digi24, meteorologul ANM Mihai Timu.

El a precizat că, în București, noaptea care a trecut nu a fost una foarte friguroasă, însă acest lucru se va schimba.

A fost nebulozitate și temperatura nu a scăzut prea mult -3°, dar în nopțile următoare, în condițiile în care cerul va fi mai mult degajat de nori, o să înregistrăm și în Capitală undeva pe la -5° în centrul orașului, -7, -8° în zona periferică a orașului. Frig va fi și pe timpul zilei, mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Maxime, în general între 0 și 3 grade”, a continuat meteorologul.

Cât durează episodul de frig

Episodul de frig va ține până spre sfârșitul săptămânii viitoare, a mai spus Mihai Tinu. 

Atunci s-ar putea să crească un pic temperaturile, dar sunt semnale că o masă de ae rece din nou va pătrunde pe Europa și este posibil după săptămâna viitoare din nou să avem o pătrundere mai rece”, a continuat el, precizând că prognoza se poate schimba.

Este bine să așteptăm, dar nu cred că e posibil să nu se termine prea curând acest episod cu temperaturi scăzute. Trebuie însă să vedem ce se întâmplă și cu precipitațiile, că pentru că până la mijlocul săptămânii viitoare acestea vor fi foarte puține, în principal fulguieli prin estul, sud-estul teritoriului, după care s-ar putea să avem mai multe precipitații în mare parte din țară, sub toate formele”, a mai spus meteorologul.

Întrebat dacă sunt așteptate ninsori și în București, el a spus că în Capitală se înregistrează un record negativ.

În sensul că până acum, de când a început sezonul rece, această iarnă, nu am înregistrat strat de zăpadă, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acuma, acum 5 ani. În 2020, am înregistrat cel mai târziu stat de zăpadă, undeva pe 6 februarie, deci deocamdată lipsește statul de zăpadă, dar nu este încă târziu să apară în ceea ce privește estimările pentru restul lunii”, a mai spus Mihai Tinu.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura