Peste 1.260 de pacienți ai Spitalului Slatina, fără documente, fără locuințe, copii și bătrâni abandonați, ajutați de asistenții sociali, în anul 2024


Zilnic dintre sutele de pacienți care trec pragul Spitalului Județean de Urgență Slatina, câteva zeci sunt cazuri sociale. De toți aceștia se ocupă cei 5 asistenți sociali – ”Îngerii nevăzuți” ai pacienților.
Asistenții sociali se ocupă de integrarea, reabilitarea și sprijinul de durată pentru mame, copii sau bătrâni aflați în dificultate. Ei aduc speranța și vindecarea pentru zeci de suflete care ajung la Spitalul Județean de Urgență Slatina!
Peste 1.260 de pacienți ai Spitalului Județean de Urgență Slatina, fără documente, fără locuințe, copii și bătrâni abandonați sau alte cazuri sociale, au fost ajutați de asistenții sociali din cadrul Unității de Primire Urgențe și din cadrul Secției Boli Infecțioase, în anul 2024.
”În doar două luni, peste 200 de pacienți au beneficiat de sprijin și consiliere acordate de asistentul social din Compartimentul de Asistență Socială, compartiment nou înființat în structura spitalului. Activitatea asistentului social se vede în timp. El este cel care ascultă când nimeni nu are timp, aduce alinare și caută soluții pentru ca pacientul să aibă o viață mai bună după externare sau îi ajută să își recapete documentele de identitate sau să aibă o casă. Caută soluții împreună cu autoritățile locale, din localitatea de domiciliu a pacientului pentru susținerea financiară a acestuia, măcar pe durata tratamentului. Asistenții sociali se ocupă de integrarea, reabilitarea și sprijinul de durată pentru mame, copii sau bătrâni aflați în dificultate. Ei aduc speranța și vindecarea pentru zeci de suflete care ajung la Spitalul Județean de Urgență Slatina!” transmite managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae.