Gripa mai închide o clasă de la ‘Nicolae Iorga’

iorga slatina

iorga slatinaDupă ce săptămâna trecută cursurile au fost supendate la o clasă de la școala ‘Nicolae Iorga’, astăzi au întrat în ‘vacanță’ elevii unei alte clase de la aceeași unitate de învățământ.

Măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal continuă al Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Slatina, unde de joi, 13 februarie 2020, și până marți, 18 februarie 2020, cursurile la clasa a IV-a A se suspendă. Anterior, elevii de la clasa I-a B au stat și ei acasă pentru câteva zile.

„Având în vedere depistarea a patru cazuri confirmate cu gripa tip A ( doua cazuri confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti și două cazuri confirmate pe link epidemiologic) în clasa a-IV-a A din colectivitatea de învatamant a Scolii Gimnaziale “Nicolae Iorga” Slatina, în baza Protocolului de colaborare nr. 842/ 27.01.2020 si MEC 8130/ 22.01.2020 privind monitorizarea evoluției situației epidemiologice determinate de creșterea numarului cazurilor de îmbolnavire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitațile de învățământ, încheiat între Ministerul Sănătații și Ministerul Educației și Cercetării, Direcșia de Sănătate Publică Olt avizează propunea de suspendare a cursurilor elevilor din clasa a- IV-a A, pentru 4 zile lucrătoare, începând cu data de 13 feb. 2020“, a comunicat DSP Olt.

Colectivitățile școlare continuă să fie, conform statisticii privind categoria de vârstă puternic afectată de virusul gripal, mediul în care se propagă boala cel mai puternic.

Mai mult, o explicație există și pentru vârsta mică a copiilor din colectivitățile în care apar focare, cei mici fiind mai greu complianți la măsurile de prevenire dispuse de personalul medical .

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: