Tort de mere cu vin alb

Ingredientele:

Pentru blat:
4 ouă
120 g zahăr
140 g făină
3 linguri ulei
3 linguri apă fierbinte

Pentru crema 1:

1 kg mere
100 g zahăr
5 linguri zeamă de lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic gelatină granulată (10 g)

Pentru crema 2:

1 plic budincă de vanilie
470 ml lapte
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat Bourbon

Pentru glazură:

2 mere
250 ml vin alb
3 linguri zahăr
1 linguriță scorțișoară
1 lingură zeamă de lămâie
1 plic gelatină transparentă (tort gelee Dr.Oetker)

Mod de preparare:

Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și apa fierbinte treptat, urmat de făină. Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă de tort și se coace. Blatul se taie ulterior în două pe orizontală.
Pentru crema 1, merele se curăță, se dau pe răzătoarea mare, apoi se pun într-o cratiță cu zahăr, zeamă de lămâie și zahăr vanilat și se călesc. Gelatina se hidratează în apă și se amestecă cu merele călite. Compusul rezultat se toarnă între cele două blaturi de tort.

Pentru crema 2, se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit. Această cremă se întinde peste al doilea blat de tort.

Pentru glazură, merele se curăță și se taie cubulețe. Într-o cratiță se pun vinul, scorțișoara, zeama de lămâie, zahărul și cubulețele de mere, se lasă să fiarbă și apoi se scot merele. Sucul rămas în cratiță se amestecă cu gelatina transparentă și se toarnă peste mere. Tortul se refrigeră pentru două ore înainte de a fi feliat și servit.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura