Cheesecake German Chocolate

Descoperă straturile generoase ale cheesecake-ului German Chocolate, o combinație de brânză cremoasă și ciocolată delicioasă cu adiere de cocos și nucă pecan!

Ingrediente:

Crustă:

  • 2 căni de biscuiți cu ciocolată mărunțiți
  • 1/3 cană de unt nesărat, topit

Umplutura:

  • 2 cutii cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 1 1/4 căni de zahăr granulat
  • 1/2 cană de smântână acră
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 5 ouă mari
  • 100 gr ciocolată topită

Glazura cu Cocos și Nucă Pecan:

  • 1 cană de zahăr granulat
  • 1 cană de lapte condensat
  • 1/2 cană de unt nesărat
  • 3 gălbenușuri mari de ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 1/3 căni de cocos
  • 1 cană de nucă pecan tocată

Ganache-ul de ciocolată:

  • 1/2 cană de smântână pentru frișcă
  • 200 gr ciocolată mărunțită

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 175°C. Amestecă fărâma de biscuiți cu untul topit și presează în partea de jos a unei forme de tort cu inel detașabil pentru a forma crusta. Coace timp de 10 minute, apoi lasă să se răcească.

Redu temperatura cuptorului la 165°C. Într-un castron, bate crema de brânză până devine netedă. Adaugă treptat zahărul, apoi smântâna acră și vanilia. Bate ouăle unul câte unul, apoi incorporează ciocolata topită. Toarnă compoziția peste crustă și coace timp de 55 de minute.

Pentru glazură, amestecă împreună zahărul, laptele condensat, untul și gălbenușurile de ou într-o cratiță. Gătește la foc mediu până se îngroașă, apoi adaugă vanilia, cocosul și nucile pecan. Lasă să se răcească înainte de a întinde peste cheesecake-ul răcit.

Pentru ganache, încălzește smântâna pentru frișcă până când începe să fiarbă, apoi toarnă peste ciocolata tocată. Lasă să stea timp de 5 minute, apoi amestecă până devine neted. Toarnă peste stratul de glazură.

Pune cheesecake-ul în frigider timp de cel puțin 4 ore înainte de a servi.
Poftă bună!

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura