Leguma care stabilizează nivelul glucozei: Facilitează controlul diabetului

Leguma care stabilizează nivelul glucozei: Facilitează controlul diabetului. Deși majoritatea oamenilor consideră că castraveții sunt legume, ei sunt de fapt considerați fructe din punct de vedere botanic și, ca atare, sunt dulci în mod natural. Iată cum consumul lor poate fi benefic pentru sănătatea dumneavoastră, în special pentru nivelul zahărului din sânge.

Nutriționistul certificat Jamie Johnson subliniază șapte calități valoroase ale acestui produs.

Efectul castraveților asupra nivelului de zahăr din sânge

Castravetele normalizează nivelul zahărului din sânge. Fructul are un efect antihiperglicemic, care este benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2. Consumul regulat de castraveți stabilizează nivelul glucozei, facilitând controlul bolii.

Mai multe despre beneficiile consumului de castraveți

Ajută la hidratarea organismului

Castravetele conține 96% apă, ceea ce ajută la menținerea echilibrului hidric în organism. Apa este esențială pentru reglarea temperaturii corpului, lubrifierea articulațiilor, livrarea nutrienților către celule și menținerea bunei funcționări a organelor interne.

Îmbunătățește sănătatea oaselor

Bogat în vitamina K, castravetele întărește structura osoasă, reducând riscul de fracturi. Studiile științifice arată că nivelurile ridicate de vitamina K protejează împotriva complicațiilor osteoporozei.

Protejează împotriva cancerului

Castraveții conțin polifenoli numiți lignani, care au proprietăți antioxidante și pot proteja împotriva unor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, de colon și esofagian.

Întărește inima și vasele de sânge

Datorită prezenței flavonoidelor, castraveții protejează sistemul cardiovascular, prevenind formarea plăcilor aterosclerotice și a cheagurilor de sânge și oferind un efect antioxidant.

Reduce reacțiile inflamatorii

Castraveții sunt folosiți în mod tradițional extern pentru a ameliora umflăturile și iritațiile pielii. Consumul de castraveți are un efect antiinflamator, încetinind producția de mediatori inflamatori.

Fibrele și pectina din castraveți ajută la normalizarea funcției intestinale și previn constipația. Aceleași componente ajută la eliminarea toxinelor din organism. Castraveții au un efect diuretic și ajută la eliminarea excesului de lichide, săruri și toxine din organism. Datorită acestui fapt, leguma ajută la eliminarea umflăturilor, a excesului de grăsime de sub piele și a pietrelor la rinichi.

Îngrijirea pielii

Componentele benefice din castraveți asigură detoxifierea și hidratarea pielii. Acest lucru ajută la eliminarea acneei, a reacțiilor alergice și a roșeață.

Castravetele conține următoarele substanțe benefice:

  • Vitamine: A, C, E, K, grupa B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), PP.
  • Minerale: potasiu, magneziu, calciu, sodiu, fosfor, fier, mangan, zinc, iod, cupru, seleniu.
  • Fibre: pectină, acid folic, antioxidanți (inclusiv flavonoide), fitoncide, substanța cucurbitacin (un element amar cu proprietăți antiinflamatorii).

Sursă: www.exquis.ro

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura